+30 6909076401 - +30 2261099999
Created by © Akis Loukas 2020
Κριθαράκι με μανιτάρια πλευρώτους
Υλικά
1/2 ποτήρι Κριθαράκι μεσαιο
1 σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένο
10 μικρά πλευρώτους αποξηραμένα
12 Ντοματίνια κομμένα στη μεση
1 πλάκα φέτα νηστισημη
1 ποτήρι κρασί λευκό ημίγλυκο
ή ότι άλλο σε λευκο
1 πρέζα πιπέρι
1 κ/γ πάπρικα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κουρκουμά
2 κ/γ σάλτσα πικάντικη!!
2 κ/σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση 30'
Τσιγάριζουμε το σκορδο για 1'
Προσθέτουμε τα πλευρωτους αφού τα θρυμματισουμε πάνω απ' το τηγάνι
Έπειτα από κάνα 3' προσθετουμε το κριθαράκι μέχρι να δούμε να ροδιζει
Αφού ροδισει ρίχνουμε το κρασί μας μεχρι να φύγει το αλκοόλ
Ρίχνουμε τα Ντοματινια μας ανακατεύουμε για 2'
Βάζουμε ένα ποτήρι νερό χλιαρό προς κρύο σε φωτιά πάντα δυνατή. Προσέχουμε αν
πίνει το νερό να προσθέτουμε σιγά σιγά νερό και ανακατεύουμε συνέχεια.
Στο δεύτερο περίπου ποτήρι πρόσθετουμε το τυράκι μας σε τρίμματα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
Προς το τέλος βάζουμε τα μπαχαρικά μας και 2 κ/γ τη σάλτσα μας τη καυτερή.
Προαιρετικά πάντα.
Ανακατεύουμε δοκιμάζοντας πάντα αν το κριθαράκι μας το θέλουμε να κρατάει. Αν
είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δέσει καλά.
Το αφήνουμε κάνα 10' να τραβήξει τα υγρά του. Και καλή όρεξη
Για τη σάλτσα : σε ένα μπολακι βάζουμε τα υλικά και τα χτυπάμε με το Μπίμερ μέχρι
να λιώσουν. Επειτα 10' ψηγειο να σφίξει.
Δημοσιεύθηκε από
Χορμο Σπύρος
Για τη σάλτσα
2 σκελ. Σκορδο
1 πιπεριτσα πράσινη
ή κόκκινη καυτερη
ψιλοκομμένη
2 δαχτυλα ελαιολαδο
1 κ/γ μελι
1 δάχτυλο τζιντζερ
Αλάτι πιπερι