+30 6909076401 - +30 2261099999
Created by © Akis Loukas 2020
Μανιτάρια πλευρώτους με γλυκοπατάτες
κρασάτες πάπρικα και ρίγανη
Υλικά
4 μερίδες
1 κιλό γλυκοπατάτες φέτες
100 ml ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
300 ml μηλίτη ή κρασί άσπρο ξηρό καυτό
2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. ρίγανη ξερή τριμμένη
3-4 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο
1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Απλώνουμε τις
γλυκοπατάτες σε ταψί. Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι το κρασί το ζωμό την πάπρικα
και τη ρίγανη.
Ρίχνουμε το μείγμα στις γλυκοπατάτες ανακατεύουμε πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό
και αρκετό πιπέρι και ψήνουμε για 1¹/² ώρα περίπου (ανάλογα με το μέγεθος κοπής)
μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Στο μισό χρόνο ψησίματος ανακατεύουμε προσεκτικά για να ροδίσουν παντού.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα και ρίγανη ακόμα. Καλή όρεξη.
Δημοσιεύθηκε από
Αργυρώ Γλύκα