Μανιτάρια Ελικώνα
+30 6909076401 - +30 2261099999
Created by © Akis Loukas 2020
Μανιτάρια πλευρώτους καραμελωμένα
Υλικά 4 κ.σ ξύδι βαλσαμικό 4 κ.σ Λεμόνι (στιμένο) 1 κ.σ Μέλι 4 κ.σ Ελαιόλαδο (+ λίγο ακόμα για την επάλειψη των μανιταριών) 1 συσκευασία Μανιτάρια Πλευρώτους Σκόρδο (σε σκόνη) Αλάτι Πιπέρι
Πρώτα ετοιμάζουμε την σως. Βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι τα υλικά για τη σως • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο • 4 κουταλιές της σούπας στιμένο λεμόνι • 1 κουταλια της σούπας μέλι • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χτυπάμε σε σέικερ καλά μέχρι να γίνει ενιαία η σως. Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο σε σκόνη (και ανακατεύουμε). Τα τοποθετούμε σε σκεύος σχαροτηγανο (πολύ δυνατή φωτιά) και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα διαρκώς μέχρι να ψηθούν καλά και να σκληρύνουν οι άκρες τους. Σβήνουμε με την σος, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι. Για λίγα λεπτά Σερβίρονται ζεστά
Δημοσιεύθηκε από Πανδώρα Σκέντου
Εκτέλεση