+30 6909076401 - +30 2261099999
Created by © Akis Loukas 2020
Μανιτάρια πλευρώτους φουρνιστά
με πατάτες και τόφου
Υλικά
1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
400 γρ. τόφου κλασσικό
Πατάτες σε ροδέλες (τόσες ώστε να καλυφθεί ο πάτος
ενός μεγάλου ταψιού)
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου (ή μέλι)
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι
αλατοπίπερο
ρίγανη ή δενδρολίβανο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σε μεγάλο ταψί στρώνετε τις πατάτες σε ροδέλες, ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
Χωρίζετε με τα χέρια τα μανιτάρια σε λωρίδες.
Στρώνετε τα μανιτάρια πάνω από τις πατάτες.
Τοποθετείτε το τόφου πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας. Πιέζετε
δυνατά να βγάλει όλα τα υγρά του.
Ρίχνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το τόφου, τρίβοντας το με τα δάχτυλα σας
σε μικρούς σβόλους.
Σε μια κούπα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και περιλούζετε το φαγητό.
Προσθέτετε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί κατά το ήμισυ το φαγητό στο ταψί.
Δημοσιεύθηκε από
Λίνα Λινάκη