+30 6909076401 - +30 2261099999
Created by © Akis Loukas 2020
Μανιτάρια πλευρώτους πανέ(vegeterian)
Υλικά
μανιτάρια πλευρώτους
φρυγανιά τριμμένη
αυγά
αλεύρι
λίγο σκόρδο σε σκόνη
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο για το ψήσιμο ή λάδι για το τηγάνισμα αν τα τηγανίσω
(η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από τα πόσα μανιτάρια
θέλετε να πανάρετε)
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα μανιτάρια μου από το σκληρό τους κοτσάνι, τα ξεπλένω με κρύο νερό
και τα σκουπίζω καλά.
Ανακατεύω τη φρυγανιά με το σκόρδο (1/2 κ.γ σκόρδο για 4 κ.σ φρυγανιά περίπου)
και τα βάζω σε ένα πιάτο, το ίδιο κάνω και με το αλεύρι.
Χτυπάω τα αυγά σε ένα λίγο βαθύ μπολ.
Ραντίζω ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ανάβω τον φούρνο μου στο γκριλ με
αέρα,ιδανικά, αν έχω.
Αλατοπιπερώνω τα μανιτάρια και ένα ένα, τα περνάω πρώτα από το αλεύρι, μετά
από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά και τα τοποθετώ στο ταψί μου. Ραντίζω
πάλι με ελαιόλαδο τα μανιτάρια.
Βάζω το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και όταν τα μανιτάρια πάρουν χρυσό
χρώμα τα γυρνάω με μια τσιμπίδα για να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
Διαφορετικά, αν δεν θέλω να τα ψήσω, μπορώ να τα τηγανίσω σε καυτό λάδι και να
τα στεγνώσω σε χαρτί.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με οποιαδήποτε σάλτσα της αρεσκείας σας.
Δημοσιεύθηκε από
Litsa SDR